Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Caskapat fin

12.05.2020

Започнаa градежните активности на втората и завршна фаза на проширување и асвалтирање од региналниот патен правец од село Голозинци до раскрсница на селата Горно Врановци и Горно Јаболчиште. Делницата е долга 5.5 км и широка 5 метри. Проширувањето и асвалтирањето на патот го финансира Јавно претпријатие за државни патишта со 50.000.000 денари.

-По минатогодишното асвалтирање на 5.7 км од патот, од населба Чашка до село Голозинци, со оваа завршна фаза на проектот жителите од населените места по течението на река Тополка конечно добиваат комплетно проширена и модерна патна мрежа што последен пат беше асвалтирана во далечната 1982 година. Големите заложби на оваа Влада во изминатиов период за модернизација на патната инфраструктура како ширум нашата држава така и во Општина Чашка во голема мера ќе го олесни животот на граѓаните од овие населени места, рече градоначалникот на Општина Чашка,Горан Стојановски.

Изведувач на градежните активности е ЈП “Македонија пат" кој согласно градежната динамика работата треба да ја заврши во следниве три месеци./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново