Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

IzvidniciGushev fin

Сто и педесет извидници, од Македонија и соседна Република Србија, изминатиов викенд учествуваа во извидничкиот центар во село Голозинци на 34-те Средби на извидници „Велес 2019“ со кои Извидничкиот одред “Димитар Влахов” одбележа 67 години постоење на одредот и 70 години извидништво. Средбите имаа меѓународен и натпреварувачки карактер од областите ориентацијата и топографија, сигнализација и игра како метод на работа во традиционалниот скаутизам.

IzvidniciPobednici

Патролата Архитект на ИО “Скаут“ од Куманово го освои првото место, Копачи + Стефан на ИПО “Јадран “ од Скопје второто и Орион на ИО “Краљ Петар I “ од Ниш третото место во категоријата Истражувачи/Ровери додека патролата Ние четворица на ИО “Армонија“ од Виница беше прва, патролата “Неаме име“ на ИПО “Јадран“ од Скопје го освои второто и на трето место се пласираше патролата Загубените на ИО “Еквинокс“ од Штип во натпреварувањето во категоријата Извидници.

- Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ како организиатор на 34те Средби на извидници сака да изрази голема благодарност до нашиот братски одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш за нивната пожртвуваност и професионален пристап кон натпреварувачкиот дел на средбите, со што нивната патрола МИЈА 21 беше најдобра и со надобро изработени и оценети материјали во целокупниот пласман на средбите, но поради старосна граница на дел од членовите на патрола МИЈА 21 мораше да биде вон конкуренција, рече Ангелче Гушев старешина на Извидничкиот одред „Димитар Влахов“.

IzvidniciPobednici1

Велешките Извидници, во изминатите 44 години организираа вкупно триесет и четири Средби  од кои последните деветнесет од меѓународен карактер. На последните учествуваа извидници од одредите “Браќа Миладиновци“, ИПО “Јадран“, ИПО “Галеб“ и ИПО “Сидро“ од Скопје, „ПСИО“ од Куманово, “Скаут“ од Прилеп, “Феникс“, од Штип “Еквинокс“и “Молика“ од Битола, “Ластовица од Кочани , “НН-Борче“ од Крива Паланка и “Армонија“ од Виница како и гостите од Република Србија, од Ниш, одредите „Мија Станимировиќ“ и “Краљ Петар “. /У.Ј

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново