migranti fin

Дваесет и пет мигранти од Авганистан и Пакистан биле пронајдени при рутинска контрола на возило кај Свети Николе.

SVNIKOLE2

Градоначалникот на Општина Свети Николе, Сашо Велковски истакна дека e побарано од Полициската станица да се информираат колкав е бројот на граѓани кои биле во странство и дали се во самоизолација.

todorica fin

Поради препораките на Министерството за здравство за превенција од корона вирусот нема да се одржи традиционалниот Меѓународниот фестивал на изворен фолклор „Тодорица” во Свети Николе.

sasovelkovski fin

Осум години по раскинувањето на договорот за јавно-приватно партнерство за уличното осветлување преку извршно решение фирмата „Сити лајт“ од Струга на 10 февруари повлекла од сметката на Општина Свети Николе 210.000 евра. Оваа информација денеска ја соопшти градоначалникот, Сашо Велковски. Станува збор за договор за јавно-приватно партнерство за реконструкција и модернизација на осветлувањето на градот што градоначалникот на општината Роберт Ѓеоргиев го склучил во септември 2012 година а една година подоцна во август 2013 година го раскинал новиот градоначалник Зоран Тасев додека Советот потврдил во месец октомври 2013 година.  

zgrada fn

Зградата што денеска започна да се гради во населбата „Лозов расадник“ ќе биде дом за 48 лица од социјално ранливи категории. Таа треба да биде изградена за 1 месеци. Според министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, ако предвдените градежни работи течат според утврдената днамка вгодина, во април, зградата ќе може да ги прими станарите.

bunari fin

Eден од шестте активни бунари, кои се чистат, во месноста „Дивљак” ќе се користи за вода за пиење за околу 700 жители на селото Горобинци.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново