Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fasadanauclishte fin

19.08.2020

Изведена е фасадата и во делот каде што се наоѓаат тоалетите на училишната зграда на ООУ ,,Кирил и Методиј “ Свети Николе. Градежните работници ја завршија термофасадата од акрилен абрибт под која беше поставена изолација од стиропорни табли. Со тоа се дозаврши заштитата и надворешниот изглед на училишниот објект.

-Постигнато е високо ниво на енергетска ефикасност и во овој дел на зградата, рече градоначалникот на Свети Николе, Сашо Велковски.

Пред започнување на новата учебна година, во која настава во услови на Ковид- 19 ќе се изведува за учениците од прво, второ и трето одделение, токму овие ученици ќе ги почувствуваат првите придобивки на инвестицијата.

Проектот го реализираше Општина Свети Николе./У.Ј

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново