Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

gradonacalnikVelkovski fin

18.08.2020

Во организација на Домот на култура “Крсте Мисирков” Свети Николе и општина Свети Николе започна 15-та по ред “Ѓуришка ликовна колонија 2020”.

На колонијата ,во наредните денови ќе земат учество 12 ликовни уметници од нашата држава од Штип, Велес, Куманово , Скопје и Свети Николе.
Оваа година бевме скратени во можноста да бидеме домаќини и на уметници од соседните држави земајќи ги во предвид актуелните случувања со коронавирусот.

ucesnicinalikovnakolonijaGjurishte fin

На сите уметници им посакувам успешно творење и добра дружба. Убеден сум дека и оваа година ќе имаме прекрасни уметнички дела кои на нашата јавност ќе им бидат претставени за 14-ти Септември.

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

web baner kozuvcanka 300x250 Duma

 
   
   
   
   

Најново