Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

BIBLIOTEKAzgrada fin

Со цел граѓаните да дадат придонес кон оживувањето на библиотеката во својот град и да искусат еден нов начин на работа кој промовира соработка, комуникација, креативност, експериментирање и ја истакнува важноста на подлабоко разбирање на основите на бизнисот, дизајнерските методи и технологијата велешката библиотека „Гоце Делчев“ е само една од седумте библиотеки во државата кои учествуваат во проектот „ БиблиоБум “ што ќе започне на 15 декември годинава и ќе трае до 31 мај 2019 година .

Проектот им дава можност на млади креативни и посветени ентузијасти од локалните заедници, што добро говорат и пишуваат на англиски јазик, и сакаат да направат промена во својата локална заедница, да придонесат со нови, креативни идеи, да стекнат вештини за реализација на настани и иновативни активности преку кои ќе придонесуваат во креирање на идеи за иновативни активности или услуги во библиотеката. Волонтерите ќе треба да ги следат чекорите на програмата и да помагаат во нејзина имплементација преку почитување на рокови, кои ќе бидат утврдени како и да учествуваат во реализација на работилници и сесии, по што ќе поднесуваат редовни извештаи за работата која ја извршуваат. Деталите за програмата можете да ги прочитате на https://goo.gl/7EkJzz

Учеството на волонтерите во програмата на проектот е со предвиден месечен надоместок а пријавувањето е до 5 декември , годинава, до 18 часот на следниот линк https://goo.gl/hBzRiQ.

Проектот „ БиблиоБум “ има за цел да поттикне иницијативи за претворање на библиотеките во проактивни центри кои ќе ги насочат своите знаења и можности кон потребите на заедницата, да ги следи светските трендови во библиотечната дејност, каде библиотеките се центри на секое информативно и едукативно подрачје и да ги трансформира од тивки места во мултикултурни центри во кои најгласна ќе биде идејата, иновацијата и креативноста.

BIBLIOTEKA fin

Проектот ќе се реализира од страна на СмартАП – лабораторија за социјални иновации во соработка со Американската Амбасада во Република Македонија и Националната и Универзитетска Библиотека „Климент Охридски” - Скопје./У.Ј

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново